lauantai 5. toukokuuta 2012

Fetapinaattipiirakka




Tämä ohje on monista eri piirakkaohjeista koottu ja useaan kertaan toimivaksi todettu. Piirakka sopii syötäväksi sekä lämpimänä että kylmänä. Piirakka sopii oikein hyvin myös opiskelijabudjetille. Ja mikä parasta, pohja ei sisällä rasvaa!

Fetapinaattipiirakka

Pohja:
Tarvitset:

yhden purkin (200g) kermaviiltä
yhden kananmunan
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
Tarvitset:

150g Pakastepinaattia
200g Fetaa tai muuta välimerellistä juustoa
yhden sipulin
kaksi kananmunaa
pienen tilkan (½dl) maitoa tai kermaa

Lisäksi:

Voiteluun hieman rasvaa
(Ripaus juustoraastetta pinnalle)
Tomaatteja koristeeksi

Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää kermaviili ja muna. Sekoita ja lisää voideltuun piirakkavuokaan.

Lämmitä kattilassa hieman öljyä ja kuullota sipuleita. Lisää pakastepinaatti ja odota kunnes sulaa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu feta, kananmunat ja maito/kerma.

Kaada täyte pohjan päälle ja lisää juustoraaste ja tomaattipalat. Paista 200 asteessa n ½ tuntia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.

Tarjoile esim. tsatsikin kanssa tai syö sellaisenaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti