sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Herkutteluilta



Lauantai-illan leffan kylkeen päätimme tehdä erilaisia dipattavia ja dippejä. Kokeilu oli hyvin onnnistunut! :) Aineksia on helppo muutella sekä moninkertaistaa jos on tulossa enemmänkin vieraita!



Kotitekoiset rapeat ranskalaiset

Parhaiten onnistut kovilla perunoilla, jottei osa ranskalaisista muussaannu keittämisen jälkeen pannulla.

Tarvitset:
n. 8-10 perunaa, nälkäisyyden mukaan
valkosipulin kynsi
oliivi/rypsiöljyä, mustapippuria, suolaa

Kuori ja pese perunat. Leikkaa perunoista pitkiä siivuja.
Keitä perunoita n. 10 min suolatussa vedessä.
Poista vesi kunnolla esim. lävikössä ja paista perunoita öljyssä noin 5-10 minuuttia. Lisää murskattu valkosipulin kynsi sekä mausteet.
Kaada perunat uunipellille ja paista 225-230 asteessa noin 20 minuuttia. Voit laskea lämpötilaa loppua kohden.

Mausta lopuksi sormisuolalla.




Guacamole

Guacamole säilyy paremmin, jos jätät avocadon siemenen kulhoon. En tiedä kuinka tieteellisesti todistettua tämä on, mutta ainakin seuraavana aamuna guacamole oli vielä kauniin vihreää. :)

Tarvitset:
2 avocadoa
1-2 valkosipulin kynttä
tomaatin
1/4 paprikaa
1/2 limetin mehu
suolaa

Soseuta avocadot ja murskattu valkosipuli. Lisää joukkoon limetin mehu sekä pieniksi paloiksi leikattu tomaatti ja paprika. Tarkista maku, lisää suola jos tarpeen. Vie jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

Voit maustaa guacamolea myös chilillä.

-

Iltaan kuuluivat myös vihannesdippilautanen, nachot sekä kaksi erilaista salsakastiketta. Ensi kerralla voisi vaikka yrittää tehdä kotitekoista salsaa - nyt täytyi jättää jostain pois ja käyttää kaupan valmista keittiön pienuuden vuoksi. Joka tapauksessa illan pöperöt olivat ehdottomasti molempien mieleen! :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti